Oldal kiválasztása

Távol, Nélküled… Születésnap másképp, én így ünneplem.

Boldog születésnapot!

Annak a felnőttnek, aki csodálatos és gyönyörű Anyuka, de egy megváltozott szellemiségű lánya az anyjának.

Ezt kívánom Lányomnak sok sok és soha el nem múló szeretettel!

Boldog születésnapot! 

Távolról… Másképp… Én így ünneplem! Hiszen már nem vagyunk együtt és nem leszek jelen az életedben soha többé. Megnyugodhatsz, lecsillapodhatsz és végre teljes és boldog életet élhetsz. 

Szeretlek, és ezen, ha akarnál sem tudnál változtatni, ez az enyém, ezt soha nem veheted el tőlem! Pici, csodálatos Unokám Édesanyjaként folyamatosan csodállak a mai napig. 

Távolról… Másképp… Én így ünneplem!

Azt kívánom, hogy soha ne legyen részed abban a megaláztatásban, amiben nekem részem volt! Elégetted a személyes dokumentumaim, eltüntetted a  szeretett dolgaim és élvezted és gyűlölködtél és fenyegettél , és én még akkor is és most is szeretlek! 

Nem fogok, mert nem tudok megbocsátani soha, és tudom, hogy szülőként megbuktam, de azt saját kudarcomként könyvelem el, mert tudom, ahol egy gyerek a szülővel ezt tudja tenni, minden tisztelet és érzelem nélkül, ott a szülői nevelés elbukott. Nagyon kicsi a család, Te még ebből is kiszorítottál.

Vajon mások mitől jobbak? Ott hogy mennek a dolgok?

Sok családban, ha egy nagyszülő már nem tud értéket tenni a családhoz, nem lökik ki a családból, hagyják csendesen szemlélni az életüket, a rajongásukat egyszerűen csak elviselik, már csak tiszteletből is, sok ilyen családot ismerek. Ha úgy gondolod, semmilyen értéket nem adtam már, csak a miatt a tény miatt, hogy életemben csak szeretni tudtam, és az Anyukád vagyok, talán elviselhettél volna.  Van, hogy  az életben nem kell viszonzást kapni…csak adni. Most mindenki tanácsa és jelenléte igaz érték Számodra, ahogyan az régen sem volt másképp, a két véglet Benned is munkálkodott. Az egyikben csak tőlem vártál választ, a másikban az én véleményem számított a legkevésbé.

Hiányzol

Nem bíztál gyerekként senkiben, a fogorvos, a doktor a tanár, minden legyek én, csináljam Veled én, más ne is nézzen Rád. Aztán ez nagyon megváltozott, aki Veled szembe jött az utcán, annak is jobban hittél és fogadtad el a tanácsát, mert ők mindent jobban tudtak már nálam és azokban jobban meg lehetett bízni. Az sem érdekelt, hogy a vélemények, tanácsok sokszor az enyémekkel voltak azonosak, Az érték az ő kezükben maradt, az én tanácsaim soha nem érdekeltek. Érték soha nem tudtam lenni a szemedben, de legalább megpróbáltam úgy élni, hogy tiszta maradhassak minden szempontból. Ez a mai, igen elfuserált világban nem kis szó.

Távolról… Másképp… Én így ünneplem!

Boldog születésnapot kívánok annak a pici csöppségnek, aki fölött órákig csak álltam és csodáltam, akiről nem akartam elhinni, hogy ilyen csoda létezhet és az enyém! Folyton néztem ahogy alszol, ahogy gagyogsz, ahogy mosolyogsz, játszol, a világ legszerencsésebb anyukája lehettem. Felnőtt, gyönyörű, határozott nő lettél és még mindig csodállak! 

Nagyon tudtunk együtt nevetni, Unokám születése óta már szeptembertől együtt torta költeményeket csinálni, kézműveskedni / nem is ment olyan rosszul!/, ünnepelni, megadni a módját mindennek, a karácsonyok meghittségét együtt átélni, hiányzik ez a Lányom, nagyon!

Már nem fogunk együtt tortát készíteni, sütni finomakat, és már nem készülünk együtt semmilyen ünnepre. Számomra a vegetáció és a hiányod maradt, bár remélem, hogy mindez a hiány azon az áron, hogy most már azt kívánhatom:

Távolról… Másképp… Én így ünneplem! A Te legnyugodtabb születésnapod, csak ‘így’ érte meg!

Soha el nem múló szeretettel!

Anya

Facebook »

Pin It on Pinterest