Oldal kiválasztása

Az életem Amerikában még mindig napról-napra hozza a változást. Utah állam gyönyörű, ezzel a gondolattal zártam az előző írásom, és valóban, csak csodálni lehet a tájait. A hegyek, melyek egész Utah államot körülölelik, a tavak, melyekből rengeteg akad, a városok, kisebb, nagyobb települések sokasága és sokszínűsége rengeteg felfedezni való élményt nyújt. Van, aki egész életében nem vágyódik el máshova innen és azt kell mondjam, még, ha felfedező alkat is az illető, akkor is talál, akár egy életre való megismerni valót Utah sokszínűségében. Ami először megfogalmazódott bennem, hogy “hatalmas minden és nagyon kicsi vagyok mindehhez” világérzés. Ez csak egy állam a sok közül! Belegondoltál abba valaha is, milyen lehet csak úgy nekiindulni a világnak és élményt, látványt gyűjteni? Ha megteheted, indulj el Te is, fedezd fel a világot!

Kezdd itt, ha kíváncsi vagy erre is : Turistaként Amerikában 1. rész Miért éppen Amerika»»» 

Hanganyag formájában is meghallgathatod blog cikkemet:

Az életem Amerikában más irányt vett

A második részben említettem, hogy férjhez mentem, a családi állapotváltozás pedig rengeteg hivatali ügyintézést hozott magával. Volt egy pillanat az életemben, amikor azt gondoltam álmos, szürke hétköznapokat fog hozni ez az új világ. A hétköznapok kezdtek bedarálni, a kölcsönös szeretet megnyugtatott, a kezdeti lámpalázam az ismeretlentől elmúlt és tudtam mi fog következni a későbbiekben, tehát már kontrolláltam az életem. Sokakkal ellentétben, nem éreztem kínzó honvágyat, még a későbbi időszakokban sem. Amit éreztem, hogy a körülöttem lévő világ letisztult, kifehéredett, megmutatta magát. A színtiszta praktikumra, tömörségre, a józan paraszti észre épült gyakorlati lét egyszerű volt és nem agyonkomplikált. Az egyszerűség sokszor bonyodalmakat is okoz, mivel az információáramlás hiányos, néhol a tájékoztatás nem megfelelő. (Erről majd a későbbiekben bővebben írok.)

Kilenc évig éltem a utahiak életét, szinte minden olyan programot, látványosságot láthattam, amit úgy éreztem, hogy látnom kell. 2020 márciusban véget ért a házasságom (továbbra is tartva a baráti viszonyt), úgy éreztem megérett az idő a változásra.

Dolgoztam folyamatosan és elkezdtem körbenézni a térképen is, melyik lehet a következő állam, amit szeretnék megismerni. Abban biztos voltam, hogy, mivel eddig nem adatott meg a tengerparti élet, a következő állam meleg éghajlattal és tengerparti léttel jöhet csak szóba. Fontos szempont volt a keresésben a közbiztonság (aki élt már valamennyi ideig itt, az tudja miről beszélek). A viszonylag nyugodt életkörülmények megteremtésének lehetőségét kerestem. 

Alabama állam

Mindezen feltételek összessége adva volt egy déli állam kínálta területen, Alabamában. Csendes, nyugodt és zavargásoktól, nagy felhangoktól mentes stabilitást mutatott, meleg és kellően párás éghajlattal. Tengeröblök, tengerpartok sokasága és az igazi déli államok kedvessége, tetszett. Továbbiakban az életem Amerikában a megnyugvásról kellett, hogy szóljon.

2020 júliusától egy új államban folytatódott tovább az életem, rugalmas és praktikus átmenetet kínálva a két helyszín között. Az áruházlánc Alabamában is ugyanazokat a feltételeket biztosítja, így csak a megfelelő lakás bérlése jelenthetett gondot. Mobile város Alabama harmadik, Mobile megyének pedig legnépesebb városa. Három napon át utaztam, kocsival indultam a nagy útnak. Nyugatról-keletre tartottam, megálltam New Mexico- ban és Dallasban egy-egy éjszakára. 

Mobile-ba érkezésem után, már másnap vártak a munkahelyemen. Alabama máshogy érdekes és teljesen máshogy élhető, mint Utah, egy új felfedezésre váró világ. Azt már most biztosan tudom, hogy nem ez lesz a végső célállomás az amerikai életutam során. Az életem Amerikában sokkal szabadabb lehetőségeket kínál, – akár a közeljövőben – egy másik államban. 

Letelepedtem Amerikában, nem pedig egy konkrét államában, a változás mindig is az életem része lesz, ahogy a tanulás is. A közgazdász diplomám mellé 2020-ban elkezdtem második ilyen irányú főiskolai (amerikai) tanulmányaimat.

Köszönöm, hogy elolvastad három részes beszámolómat! Elismerésem a kitartó érdeklődésedhez. Ha tetszett, kövess engem a közösségi média csatornáimon! 

Szeretettel várlak!

Turistaként Amerikában 1. rész Miért éppen Amerika»»»

Utazás Amerikába 2. rész Minden okkal történik»»»

Köszönöm, hogy elolvastad, meghallgattad cikkemet, ha tetszett lájkold közösségi oldalaimat, kövess engem! Patreonon keresztül, pedig támogatni tudod tevékenységemet – az alábbi gombra kattintva -, melyet tisztelettel köszönök.

Become a Patron!

Pin It on Pinterest